info@spss-pasw.ir ۰۹۹۳۴۲۴۲۵۶۸
  • صفحه اصلی
  • وبلاگ
  • فروش فايل
  • امکانات
    • جستجو
    • فروشگاه
      • سبد خرید
    • مديريت كيف پول
      • ليست تراكنش ها
    • ارسال فايل پروژه جهت بررسي
    • برگزاری دوره های آموزشی
      • دوره نرم افزارهای آماری
      • دوره نرم افزارهای فرآیند کسب و کار
      • دوره تهیه برنامه استراتژیک
    • داده کاوی
    • معرفی کتاب
    • آموزش نرم افزار های آماری
      • آموزش SPSS
      • آموزش AMOS
      • آموزش SMART PLS
      • آموزش MINITAB
      • آموزشEVIEWS
      • آموزش STATA
      • آموزش lisrel
    • دعوت به همكاري
  • كسب و كار
    • مفهوم برنامه ریزی
    • سند استراتژیک
    • مفاهیم BPMN
    • آموزشBPMS
  • ورود
  • ثبت نام
spss-pasw spss-pasw
  1. صفحه اصلی
  2. آموزش نرم افزار های آماری
  3. آموزش SPSS
  4. آزمون تک عاملی هارمن برای سوگیری روش رایج

آزمون تک عاملی هارمن برای سوگیری روش رایج

آزمون تک عاملی هارمن برای سوگیری روش رایج

  • آموزش SPSS
  • 0
  • 1095

هنگامی که از پرسشنامه‌های خودگزارشی برای جمع‌آوری داده‌ها به طور همزمان از همان شرکت کنندگان استفاده می‌شود، واریانس روش رایج(common method variance) می‌تواند مشکل ساز باشد. اگر پاسخ دهندگان تمایل به ارائه پاسخ‌های ثابت به سؤالات نظرسنجی که در غیر این صورت مرتبط نیستند، می‌توانند همبستگی‌های نادرستی ایجاد کنند (چانگ و همکاران، 2010). براي آزمون سوگيري روش رايج(common method bias) از آزمون تک عاملی هارمن(Harman’s single factor test ) در SPSS به صورت زير استفاده مي شود.به عبارت ديگر تنها هدف این آموزش این است که به شما بیاموزد چگونه سوگیری روش رایج را با استفاده از آزمون تک عاملی هارمن برای مطالعه خود ارزیابی کنید، به خصوص زمانی که از یک ابزار اندازه گیری برای جمع آوری داده ها برای متغیرهای وابسته و مستقل استفاده می شود.

 


آزمون تک عاملی هارمن گاهی از طریق تجزیه و تحلیل مؤلفه های اصلی و برخی اوقات از طریق تحلیل عاملی اکتشافی انجام می شود. دومی به طور کلی مناسب تر دیده می شود. در زمینه PLS-SEM، آزمون تک عاملی هارمن مستلزم ایجاد یک مدل با یک متغیر پنهان و انجام یک تحلیل ترکیبی یا مبتنی بر عامل است. اولی معادل انجام آزمون از طریق تحلیل مؤلفه های اصلی و دومی از طریق تحلیل عاملی اکتشافی است.

  در آزمون تک عاملی هارمن، درصد واریانس مرتبط با اولین مؤلفه (یا عامل)، مولفه ای که به بالاترین مقدار ویژه اشاره دارد، با حد آستانه 0.5 مقایسه می شود.

چنین درصدی همچنین به عنوان "واریانس کل توضیح داده شده" توسط اولین مؤلفه (یا عامل) استخراج شده از طریق تجزیه و تحلیل نامیده می شود. این می تواند برای کاربران آزمون گیج کننده باشد، زیرا ممکن است این تصور را ایجاد کند که واریانس کل در متغیر پنهان است که توسط شاخص ها توضیح داده شده است. که در واقع برای مؤلفه اول 1 (100 درصد) و برای عامل مربوطه برابر با پایایی عامل است.

در PLS-SEM، پس از ایجاد یک مدل با یک متغیر پنهان منفرد و انجام یک تحلیل مبتنی بر ترکیب یا یک تحلیل مبتنی بر عامل، "واریانس کل توضیح داده شده" در واقع میانگین واریانس استخراج شده (AVE) برای متغیر پنهان است. اگر AVE بزرگتر از 0.5 باشد، در هر دو مورد، نتیجه می‌گیریم که مجموعه داده مورد استفاده با سوگیری روش رایج آلوده شده است(Kock,2020).

 اين آزموزش از آزمون سوگيري روش هارمن در spss استفاده مي كند

چگونه این کار را در SPSS انجام دهیم؟
در SPSS، روی Analyze → Dimension Reduction → Factor کلیک کنید، کادر گفتگوی زیر برای شما نمایش داده می شود.

آزمون تك عاملي هارمن - متامتد​

2. همه موارد اندازه گیری سازه ها را به متغیرها منتقل کنید
3. بر روی Extraction کلیک کنید، تعداد ثابت عوامل و ورودی 1 را انتخاب کنید (برای جزئیات بیشتر به شکل زیر مراجعه کنید)

آزمون تك عاملي هارمن - متامتد - تحليل مولفه هاي اصلي

4. برای مشاهده خروجی روی Continue و سپس OK کلیک کنید.
جدول زير در خروجي نمايش داده مي شود.

آزمون تك عاملي هارمن - متامتد - تحليل مولفه هاي اصلي - مركز تحليل داده فربد

تفسیر
اگر کل واریانس استخراج شده توسط یک عامل بیش از 50٪ باشد، سوگیری روش رایج در مطالعه شما وجود دارد. با سوگيري روش رایج در این داده ها مشکلی وجود ندارد زیرا کل واریانس استخراج شده توسط یک عامل 30.418 درصد است و کمتر از آستانه توصیه شده 50 درصد است.

Kock, N. (2020). Harman’s single factor test in PLS-SEM: Checking for common method bias. Data Analysis Perspectives Journal, 2(2), 1-6.


common-method-biasسوگیری-روش-رایج-آزمون-تک-عاملی-هارمن-common-method-varianceواریانس-روش-رایجهمبستگی‌واریانس-استخراج-شدهDimension-ReductionPLS-SEMتحلیل-عاملی-اکتشافیتحلیل-مؤلفه-های-اصلیل-واریانس-استخراج-شده
ebrahim_bayazidi 1401/10/09

نظرات

کد امنیتی

ویدئو
مرورگر شما از نمایش ویدئو پشتیبانی نمیکند.
لطفاً از طریق فایل دانلود کنید: video/mp4

 

اعتبار کاربری
این بلوک در حال حاضر فاقد محتوی می باشد .
درخواست مشاوره
 
براي درخواست مشاوره فرم زير را تكميل يا با شماره تلفن 09934242568 تماس حاصل فرماييد
كتاب هاي من

6-scm.jpg

كتاب تحليل داده هاي پرسشنامه اي به كمك SPSS29 ابراهيم فربد

كتاب مقدمه اي بر اقتصادسنجي مالي با ايويوز

عضویت در خبرنامه

برای عضویت در خبرنامه سایت کافی است ایمیل خود را به صورت صحیح در کادر زیر وارد کنید. توجه: بعد از عضویت ایمیلتان را چک کنید و بر روی لینک فعال‌سازی کلیک کنید

تماس با ما

تهران - ميني سيتي - ارتش

تلفن: ۰۲۱-۲۵------
ایمیل: info@spss-pasw.ir

لینکهای آموزش رايگان نرم افزارهاي تحليل داده

  • آموزش رايگان SPSS
  • آموزش رايگان AMOS
  • آموزش رايگان SMARTPLS
  • آموزش رايگان EVIEWS
  • آموزش مدلسازي فرايندها
  • خريد كتاب هاي تحليل داده به صورت الكترونيكي

لینکهای خريد كتاب هاي نرم افزارهاي آماري

  • خريد كتاب ها به صورت الكترونيكي
  • خريد كتاب AMOS
  • خريد كتاب SMART PLS
  • خريد كتاب MINITAB
  • خريد كتاب كاربرد رياضي و آمار در مديريت ريسك مالي

ما را دنبال کنید

بزودي اطلاعات مربوط به اين قسمت كامل مي شود.

logo-samandehi
© Copyright Arsha. All Rights Reserved
Designed by PHPNuke.ir